Пожежа у Харкові: спецкомісія завершить розслідування до 19 лютого

Читать на русском
Державна комісія, яка розслідує обставини та причини пожежі у приватному будинку для літніх людей у Харкові,  завершить свою роботу до 19 лютого. Після цього буде оприлюднений відповідний звіт.
Фото: РБК-Україна

Державна комісія, яка розслідує обставини та причини пожежі у приватному будинку для літніх людей у Харкові, завершить свою роботу до 19 лютого. Після цього буде оприлюднений відповідний звіт.

Про це заявив глава комісії, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

Він розповів, що окрім звіту щодо причин трагедії, держкомісія надасть пропозиції щодо врегулювання питання існування будинків для літніх в Україні.

«Будемо розслідувати це питання в строк до 19 лютого. І повідомимо не тільки результати, а й пропозиції щодо врегулювання цього питання. Тому що контролю за такими об'єктами немає, а їх чимало. Потрібно вводити ліцензування, щоб відповідні органи їх перевіряли», - заявив Чернишов.

Нагадаємо, 21 січня у Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Рятувальники повідомили про 15 жертв та 5 постраждалих. Кабмін на доручення президента створив спецкомісію для розслідування трагедії.

Пізніше глава Нацполіції Ігор Клименко заявив, що ймовірною причиною смертельної пожежі могли стати ремонтні роботи газового обладнання, які саме проводилися у будівлі.

Наразі правоохоронці затримали та оголосили про підозру чотирьом причетним до роботи закладу, в якому сталася пожежа, особам.

Також ми писали, що у суботу, 23 січня, в Україні буде оголошено день жалоби на загальнодержавному рівні за загиблими у пожежі в Харкові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: