Затриманим у зв’язку із пожежею у Харкові оголосили про підозру

Читать на русском
Чотирьом затриманим у зв’язку зі смертельною пожежею у будинку для літніх людей у Харкові оголосили про підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей.
Фото з відкритих джерел

Чотирьом затриманим у зв’язку зі смертельною пожежею у будинку для літніх людей у Харкові оголосили про підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

Зазначається, що підозру отримали власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендар будинку та його дружина — директорка приватного підприємства, яка фактично керувала закладом.

За даними слідства, орендар будинку і його дружина — засновники громадської організації, мета якої — сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів. Вартість перебування в пансіонаті оцінювалась у середньому в 15 тисяч гривень.

Свою підозру також отримав і адміністратор будинку для літніх людей, який координував роботу пансіонату і при цьому офіційно не був там працевлаштований.

Усіх підозрюваних наразі затримано, найближчими днями їм повинні обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Рятувальники повідомили про 15 жертв та 5 постраждалих. Кабмін за дорученням президента створив спеціальну комісію для розслідування трагедії.

Пізніше стало відомо, що у суботу, 23 січня, в Україні буде оголошено день жалоби на загальнодержавному рівні за загиблими у пожежі в Харкові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: