У Харкові повідомили про стан постраждалих під час пожежі

Читать на русском
У Харкові у результаті пожежі в будинку для літніх людей госпіталізували 11 постраждалих. Про це в ефірі Україна 24 заявив директор департаменту соціального захисту Харківської ОДА Юрій Шпарага.

У Харкові у результаті пожежі в будинку для літніх людей госпіталізували 11 постраждалих.

Про це в ефірі Україна 24 заявив директор департаменту соціального захисту Харківської ОДА Юрій Шпарага.

«Станом на зараз медична допомога надається 11 особам. Всі вони, якщо потребуватимуть житла, будуть поселені до інтернатних установ, які готові прийняти цих людей», - заявив Шпарага.

Всього в будинку для літніх людей на момент пожежі були 33 людини.

«Установа повністю нелегальна, її немає ні в одному реєстрі України. Це приватний будинок за парканом, хто і для чого збирав там людей, розбираються правоохоронці. Інформації про працівників поки немає», - додав Шпарага.

Водночас видання Об'єктив з посиланням на директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашту повідомляє, що п'ятеро постраждалих під час пожежі були у свідомості, їх госпіталізували.

«[Забрали] п'ятьох. Постраждалих відвезли до 2-ї і 4-ї лікарні - це 2 людини, і ще 3 - в 17-ї. Всі в свідомості», - сказав він.

Своєю чергою, завідувач опікового відділення Аслан Цогоев повідомив Укрінформу, що до опікового відділення міської лікарні швидкої допомоги госпіталізована одна людина.

«До опікового відділення доставили чоловіка 1955 року народження, у нього 15% опіків тіла. Стан середньої тяжкості», - зазначив лікар.

Ще четверо постраждалих у результаті пожежі спочатку доставили в лікарню швидкої допомоги: «Потім їх перевезли до токсикологічного відділення 2-ї міської лікарні, вони отруїлися чадним газом. Стан середньої тяжкості».

Нагадаємо, в Харкові сьогодні, 21 січня, сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Рятувальники вже підтвердили інформацію про 15 жертв. На трагедію відреагував президент України Володимир Зеленський. Кабмін скликає позачергове засідання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: