Пожежа у Харкові: в поліції назвали ймовірну причину

Читать на русском
Ймовірною причиною смертельної пожежі у будинку для літніх людей, яка сталася 21 січня на околиці Харкова, могли стати ремонтні роботи газового обладнання, які якраз проводилися у будівлі.
Фото з відкритих джерел

Ймовірною причиною смертельної пожежі у будинку для літніх людей, яка сталася 21 січня на околиці Харкова, могли стати ремонтні роботи газового обладнання, які якраз проводилися у будівлі.

Про це заявив голова Національної поліції Ігор Клименко під час позачергового засідання уряду, повідомляє Укрінформ.

За його словами, задимлення розпочалося саме з газового лічильника.

«За попередньою інформацією, саме сьогодні в цьому будинку мали ремонтувати газове обладнання. Задимлення було саме в районі газового лічильника. Наразі поліцейські опитали трьох доглядальниць цього будинку та управляючого. Також допитуємо співорендарку будинку, яка прооперована. Біля її палати чергує поліція», - заявив глава Нацполіції.

Він додав, що правоохоронці вже встановили власника будинку та перевіряють його причетність до переобладнань інших будинків у заклади аналогічного типу.

«Зараз вже встановили один такий будинок для літніх людей, де перебуває 24 людини. Він також працює без дозвільних документів», - додав Клименко.

Нагадаємо, 21 січня у Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Рятувальники повідомили про 15 жертв та 5 постраждалих. Кабмін за дорученням президента створює спецкомісію для розслідування трагедії.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що будинку для літніх людей, у якому сталася пожежа, взагалі не було не планах міста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: