Президент подав законопроєкт про відтермінування касових апаратів для ФОПів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної ради законопроєкт щодо відтермінування запровадження реєстраторів розрахункових операцій.
Фото з відкритих джерел.

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної ради законопроєкт щодо відтермінування запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Відповідний законопроєкт №4439 зареєстрований у парламенті.

Касовий апарат у смартфоні: плюси та мінусиРеєстрація транзакцій через смартфон – позитивний крок, якщо не виникне монополія на програмне забезпечення, вважає експерт.

Законопроектом пропонується відтермінувати з 1 квітня 2021 року до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО для фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку другої - четвертої груп.

Також скасувати штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, через запровадження карантинних обмежень для боротьби з COVID-19 виникла необхідність відтермінування та уточнення окремих положень законів про впровадження РРО.

17 листопада Верховна рада провалила законопроект №4313-д про відстрочку касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

Раніше у податковій підрахували, скільки програмних РРО вже є у них на обліку.

«Слово і діло» розповідало, як користуватися програмним РРО.

Також ми дізнавалися думку експертів – які плюси і мінуси касового апарату в смартфоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: