Відтермінування РРО: нардепи не підтримали закон

Читать на русском
Відтермінування впровадження РРО. Рада провалила відстрочку касових апаратів для ФОП. У першому читанні проголосували всього 17 нардепів.

Верховна рада провалила голосування в першому читанні за законопроект №4313-д про Відтермінування касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

Відповідний законопроект сьогодні підтримали всього 17 народних депутатів. Проти висловилися 228.

Запровадження РРО: як це вплине на роботу малих підприємцівЧерез нав’язування РРО фізичним особам-підприємцям переважна частина малого бізнесу припинить свою діяльність, вважає експерт.

Документ передбачає відтермінування обов'язкового використання касових апаратів з 1 квітня 2021 року до 1 січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп, за винятком ризикових галузей.

При цьому у разі добровільного встановлення РРО ФОП, які не зобов'язані їх застосовувати з 1 січня 2021 року, отримають право на одноразову грошову допомогу з бюджету.

Перед голосуванням голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев озвучив пропозицію про доопрацювання даного законопроекту.

«Ми повинні знайти компроміс. Тому я пропоную зняти з розгляду це питання сьогодні, створити робочу групу і розробити компромісний законопроект, який би влаштував усіх», - сказав Гетманцев.

Нагадаємо, сьогодні під Радою проходить пікет підприємців, які вимагають відтермінувати запровадження РРО.

На початку листопада ВР відмовилася підтримати відтермінування касових апаратів для ФОП і відправила законопроект №4313 на доопрацювання в профільний комітет.

У податковій розповіли, скільки програмних РРО є у них на обліку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: