Касовий апарат у смартфоні: плюси та мінуси

Читать на русском
Дмитро Яблоновськийфінансовий аналітик

З першого серпня починають діяти касові апарати в смартфоні в рамках першого етапу змін щодо правил роботи для підприємців. Заступник виконавчого директора Центру економічної стратегії Дмитро Яблоновський у коментарі «Слово і діло» зауважив, що реєстрація транзакцій через смартфон – позитивний крок, якщо не виникне монополія на програмне забезпечення.

«Якщо буде можливість користуватися касовим апаратом у смартфоні, це буде дешевше й зручніше. Головне, що не було монополії, як це колись було із касовими апаратами, коли потрібно було закуповувати апарат умовно якоїсь одної фірми. Якщо буде базовий функціонал в додатку, то це буде дуже добре. Але в цьому питанні треба визначити, хто може застосовувати касові апарати в смартфоні», – сказав Яблоновський.

Він уточнив, що потрібно розділяти, які категорії підприємців можуть користуватися такою опцією.

Виплати ФОП під час карантину: як отримати і скільки коштів вже виділилиКабмін наприкінці квітня ухвалив рішення предоставити 4 млн 723 тисячі гривень для виплат з часткового безробіття. Розповідаємо, як отримати допомогу ФОП.

«Я в цьому бачу плюси, але головне, щоб не було монополії та не було завищених тарифів та сама система працювала без збоїв. Але це має бути за замовчуванням», – наголосив експерт.

За його словами, користування смартфонами для підприємців зручніше і в такий спосіб легше реєструвати транзакцію, до якої податкова відразу матиме доступ.

«Будь-яка транзакція, коли є підтверджена гарантує, що ці гроші підуть до бюджету. Це теж позитив», – додав Яблоновський.

Нагадаємо, Верховна рада розблокувала підписання закону про спрощення роботи фізичних осіб-підприємців. Парламентарі відхилили відповідний проєкт постанови.

Нагадаємо, парламентарі остаточно ухвалили закон 14 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: