Президент підписав закони про касові апарати

Читать на русском
Президент України, Володимир Зеленський, підписав закони, які розширюють обов'язкове використання касових апаратів.

Президент України, Володимир Зеленський, підписав закони, які розширюють обов'язкове використання касових апаратів і програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для малого бізнесу.

Про це інформує ОПУ у четвер, 17 жовтня.

Нові правила для бізнесу: чи слід очікувати чергового податкового майдану?Нова влада взялася за детінізацію малого та середнього бізнесу. Які наслідки матиме цей процес для всіх категорій громадян –розбирався політолог Олександр Радчук.

Закони спрямовані на захист легального бізнесу від недобросовісної конкуренції, виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків, «сірого» товару, поліпшення ефективності податкового адміністрування та державного контролю за розрахунковими операціями.

Відзначається, що поетапне розширення фіскалізації розрахункових операцій та запровадження інноваційних технологій у вигляді програмних РРО як альтернативи класичним РРО сприятимуть підвищенню загального рівня податкової культури та захисту споживачів.

У законі передбачено, що функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій (комп'ютер, планшет, смартфон), на який встановлено програмне забезпечення. При цьому Державна податкова служба України має забезпечити підприємців програмами безкоштовно, а реєстрація програмного РРО буде здійснюватися через електронний кабінет.

Щоб стимулювати споживачів отримувати чеки, закони пропонують запровадити з 1 жовтня 2020 року механізм кешбек. Він передбачає можливість компенсації покупцеві 100% вартості придбаних товарів (робіт, послуг) за рахунок частини штрафних санкцій за порушення вимог щодо РРО, що застосовуються за його скаргою.

Крім того, з 1 січня 2021 року підвищується з 1,5 млн грн до 2,5 млн грн максимальний поріг річного доходу фізособи-підприємця на спрощеній системі оподаткування, яка може відноситися до II групи платників єдиного податку.

Нагадаємо, Зеленський ініціює введення мораторію на перевірки фізичних осіб - підприємців (ФОП) усіх категорій, крім «ризикових» терміном на два роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: