Касові апарати у смартфоні: експерт застеріг від ризиків

Читать на русском
В'ячеслав Биковецьекономіст

Міністерство фінансів повідомило, що від вересня 3 тисячі підприємців почали використовувати 53,3 тисячі програмних касових апаратів. У коментарі «Слово і діло» економіст В’ячеслав Биковець відзначив, що підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування використання реєстраторів розрахункових операцій на смартфонах ускладнить роботу у будь-якому разі.

«Я взагалі проти застосування касових апаратів для тих, хто працює на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності. Якщо ті, що зареєструвалися працюють на загальній системі і обирають такий програмний продукт, то це їхній вибір. Але підприємцям-«спрощенцям» це не потрібно у будь-якому вигляді. Будь-які спроби запровадити касові апарати саме для «спрощенців» — це неправильно. Це знищує у принципі саму спрощену систему й більшість мікропідприємців, бо у них немає ані фінансової, ані організаційної можливості використовувати реєстратори», — сказав Биковець.

Експерт зауважив, що касові апарати розрахункових операцій можуть бути і у телефонах, але повинні відповідати вимогам.

Касові апарати в смартфоні: як користуватися програмним РРОЗ 1 серпня 2020 року податкова служба запускає касові апарати в смартфоні. Поки що користуватися програмним РРО можна за бажанням підприємця.

«Це витрати часу, витрати коштів. І у нинішніх умовах, коли впали продажі, впала купівельна спроможність громадян й бізнес потерпає від цих факторів — це величезний злочин. Попри те, що це програмне забезпечення, воно вимагає додаткового обліку та має відповідати всім умовам, бо є закон. Тому це не має значення, чи касовий апарат буде у смартфоні, чи на комп’ютері», — відзначив економіст.

Нагадаємо, у податковій назвали кількість програмних РРО, які вже є у них на обліку.

«Слово і діло» раніше розповідало, як користуватися програмними РРО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: