Зеленський через рішення КСУ просить допомоги у Венеціанської комісії

Читать на русском
Зеленський провів телефонну розмову з головою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.
Фото з відкритих джерел.

**Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.

У повідомленні на сайті президента сказано, що сторони обговорили пошук комплексного рішення для швидкого виходу з конституційної кризи в Україні.

Конституційна криза: як відсутність кворуму в КСУ вплине на конфлікт довкола судуВідмова суддів від участі у розгляді звернень та подань може змінити ситуацію довкола КСУ, вважає експерт.

Зеленський також звернувся до Венеціанської комісії щодо її експертизи в роз'ясненні питань, яким чином уникнути нанесення рішенням КСУ від 27 жовтня незворотної шкоди антикорупційній реформі.

Сторони також обговорили напрацювання законопроектів щодо відновлення покарання за подачу недостовірної інформації в деклараціях, забезпечення повноцінної роботи НАЗК і НАБУ. Окремо зупинилися на проведенні комплексної судової реформи, у тому числі - на реформуванні механізму добору суддів, а також Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Нагадаємо, у жовтні КСУ визнав незаконною кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. Також він позбавив НАЗК ряду повноважень.

«Слово і діло» дізнавалося думку експерта, як рішення КСУ щодо недостовірного декларування вплине на антикорупційну систему.

Також ми писали про те, скільки справ вже закрито через рішення КСУ.

Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт, яким запропонував звільнити весь склад КСУ після скандального рішення про скасування відповідальності за недостовірне декларування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: