Президент бачив усі законопроекти щодо КСУ – Веніславський

Читать на русском
Усі законопроекти, щодо урегулювання ситуації навколо КСУ, узгоджувалися з Офісом Президента і глава держави переглядав їх.
Фото з відкритих джерел.

Усі законопроекти, щодо урегулювання ситуації навколо КСУ, узгоджувалися з Офісом Президента і глава держави переглядав їх.

«Усі розуміють, що треба й квоту підняти й увести діяльність КСУ в законодавче русло, а не русло, яким зараз керується — постановою своєю. І треба збільшити кворум для прийняття суттєвих рішень, від яких залежить вектор розвитку держави. Ухвалюватися мають не більшістю, а, по аналогії з Верховною Радою, двома третинами голосів. Все це, якраз, спрямовано для вирішення проблем», - про це розповів представник президента у Конституційному Суді України Федір Веніславський, пише УНН.

Рішення КСУ щодо декларування: топ-6 кримінальних проваджень, які закриютьНАБУ змушене буде закрити справи щодо недостовірного декларування. Серед фігурантів – Ірина Венедіктова, Геннадій Труханов і Максим Поляков.

За його словами, велика кількість законопроектів щодо діяльності КСУ мають на меті унеможливити прийняття рішень КСУ, подібних до 27 жовтня.

Раніше Разумков розповів, скільки законопроєктів про відновлення декларування є в Раді.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації. Доступ до реєстру е-декларацій був закритий.

Повний текст рішення Конституційного суду можна подивитися тут.

«Слово і діло» дізналося у експерта, чи може президент України ліквідувати КСУ.

Також наші аналітики виділили топ-6 найбільш резонансних справ, які закриють.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: