Питання про втрату безвізу з ЄС знято – заступник голови ОПУ

Читать на русском
В ОПУ заявили, що питання з безвізом, яке виникло після рішення КСУ, закрите. Скасування або зупинки безвізу не буде.
president.gov.ua

Екстрені кроки, які вчинила влада України після скандального рішення КСУ, дозволили не допустити втрати безвізового режиму з Євросоюзом. Тепер очікуються кроки з боку ВР.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, передає пресслужба ОПУ.

Конституційна криза: яких кроків чекають від України на ЗаходіЗахідні партнери не братимуть на себе відповідальності за політичні шляхи розв’язання кризи, проте зацікавлені у збереженні антикорупційних органів, вважає експерт.

За його словами, відразу після того, як 27 жовтня КСУ своїм рішенням скасував ряд норм антикорупційного законодавства, до Офісу президента надійшло безліч дзвінків і повідомлень від західних партнерів.

Як зазначив Жовква, питання безвізу вдалося врегулювати завдяки тому, що президент Володимир Зеленський майже відразу ж вніс до Ради законопроект, за допомогою якого можна вирішити кризу, що виникла. А в свою чергу Кабмін розпорядився відновити публічний доступ до електронних декларацій.

«На сьогодні можу сказати, що таку гарячу фазу напруги, серед іншого з питанням безвізового режиму – чи скасування, чи призупинення дії безвізового режиму, який існує між Україною і Євросоюзом, – ми зняли. Це підтверджують численні наші партнери», - сказав Жовква.

Він додав, що тепер настав час діяти народним депутатам.

27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Також вони позбавили повноважень НАЗК.

У ЄС заявили, що вважають рішення КСУ підставою для призупинення безвізу.

Президент Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад КСУ. А спікер Ради Дмитро Разумков зареєстрував проєкт закону, який дозволить відновити е-декларування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: