У Раді розблокували законопроект Разумкова щодо декларування

Читать на русском
Комітет ВР рекомендував парламенту відхилити законопроект нардепа Олександра Дубінського, який блокував законопроект спікера ВР Дмитра Разумкова по е-деклараціям.
фото УНІАН

Антикорупційний комітет ВР рекомендував парламенту відхилити законопроект нардепа Олександра Дубінського про відновлення повноваження НАПК, який блокував законопроект спікера ВР Дмитра Разумкова по е-деклараціям.

Про це у вівторок, 10 листопада, повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин в Facebook.

Відновлення е-декларування: що передбачає новий законопроєктВерховна рада може ухвалити закон, який поверне електронне декларування в первинному вигляді.

«Тільки що відхилили законопроект №4304-1 авторства Дубінського про повернення повноважень Національному агентству з попередження корупції - НАПК, які скасував КСУ. Той, який був альтернативний законопроекту спікера», - написав він.

Юрчишин зазначив, що тепер Рада може розглядати законопроект Разумкова.

При цьому комітет пропонує доопрацювати ініціативу Разумкова з застосуванням ст. 116 регламенту Ради (терміни подачі пропозицій і поправок до законопроекту, який готується до другого читання), що дозволить переписати ряд формулювань, зокрема, замінити термін «відновлення статей» на «викласти статті в новій редакції».

Нагадаємо, законопроект №4304 про відновлення е-декларування раніше схвалив профільний комітет ВР і рекомендував ухвалити його за основу і в цілому.

Однак нардеп Олександр Дубінський заблокували його розгляд, внісши альтернативний законопроект. Рада не змогла голосувати за законопроект Разумкова на засіданні 5 листопада і зробить це на наступному пленарному тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: