Система електронного декларування продовжить працювати – Зеленський

Читать на русском
В Україні система електронного декларування буде працювати, незважаючи на рішення Конституційного суду.
president.gov.ua

В Україні система електронного декларування буде працювати, незважаючи на рішення КСУ. Для цього в Раду подадуть відповідні законопроекти у статусі невідкладних.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками засідання РНБО у четвер, 29 жовтня, передає пресслужба ОПУ.

Скандальне рішення КСУ: як виправити ситуацію юридичним шляхомМін'юст вже готує законопроєкт, який можна швидко провести через парламент. Суддівське питання доцільно винести в окремий розділ закону про боротьбу з корупцією.

Президент, зокрема, акцентував на терміновій реакції на ситуацію, яка склалася після скандального рішення КСУ.

«Тому потрібно дуже детально опрацювати всю проблематику, яку ми, на жаль, отримали після рішення Конституційного Суду. Одразу скажу про головне, щоб ні в кого не було навіть найменшого сумніву, – система електронного декларування в Україні буде працювати. Законопроекти для її поновлення мають бути підготовлені й направлені до Верховної Ради як невідкладні», - повідомив глава держави.

Зеленський під час засідання закликав членів РНБО розробити конкретні рішення щодо цєї ситуації.

«Головні питання. Чому взагалі з'явилося дане рішення Конституційного Суду України? Які мотивації бачимо в цьому рішенні ми? Яка законодавча база потрапила під рішення Конституційного Суду і чому саме?» - сказав він.

В ОПУ додали, що Зеленський вже звернувся до правоохоронних органів з проханням встановити всі деталі ухвалення такого рішення Конституційним Судом.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

У НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити понад сотні проваджень, в яких розслідують внесення недостовірних відомостей в е-декларації. У НАПК повідомили, що реєстр електронних декларацій вже закритий.

А в ЄС заявили, що вважають рішення КСУ підставою для призупинення безвізу. Проте в Кабміні цю версію відхилили.

«Слово і діло» дізналося думку експерта, які політичні наслідки спричинить рішення КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: