Представник Зеленського в КСУ відреагував на рішення про «недостовірне декларування»

Читать на русском
Представник голови держави Володимира Зеленського у КСУ Федір Веніславський назвав юридично слабко вмотивованим рішення суду про визнання неконституційною статті 366-1 Кримінального кодексу щодо покарання за недостовірне декларування.
Укрінформ

Представник голови держави Володимира Зеленського у КСУ Федір Веніславський назвав юридично слабко вмотивованим рішення суду про визнання неконституційною статті 366-1 Кримінального кодексу щодо покарання за недостовірне декларування.

Про це він заявив у коментарі Укрінформу.

«Якщо системно вивчити аргументацію, наведену в мотивувальній частині, подивитися резолютивну частину, то аргументація не дозволяє неупереджено сказати, що рішення Конституційного Суду України є обґрунтованим. Юридичної аргументації, юридичного обґрунтування, які б дали можливість ухвалити саме таке рішення, на моє переконання, не було. Тому, безсумнівно, Конституційний Суд діяв упереджено, більше того, як уже відомо, в рамках реального конфлікту інтересів, оскільки кілька суддів КС перебували в процесі перевірок і притягалися до відповідальності за антикорупційними нормами закону, які вони визнали неконституційними. Тому, безсумнівно, рішення юридично слабко вмотивоване. Говорити, що воно правове, дуже складно», – зазначив Веніславський.

Скандальне рішення КСУ: як виправити ситуацію юридичним шляхомМін'юст вже готує законопроєкт, який можна швидко провести через парламент. Суддівське питання доцільно винести в окремий розділ закону про боротьбу з корупцією.

Водночас він не виключає, що ухвалення відповідного рішення КСУ матиме негативні міжнародно-правові наслідки, оскільки представники Європейського Союзу вже направили офіційний лист уряду України, в якому йдеться про те, що «ставитиметься питання про зупинення безвізового режиму, про інші форми співпраці України та ЄС».

«Але я думаю, найближчим часом, можливо, навіть сьогодні, буде президентом ініційовано законопроєкт, який виправить ситуацію, і я думаю, що негативні наслідки міжнародно-правового характеру і припинення співпраці з нашими міжнародними партнерами завдяки діям Президента не настануть», – додав Веніславський.

Нагадаємо, судді КСУ 27 ​​жовтня на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

У НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити понад сотню проваджень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: