Зеленський скликав термінове засідання РНБО

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня скликав термінове закрите засідання РНБО через рішення КСУ.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони, щоб обговорити нові можливі загрози безпеці країни.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у четвер, 29 жовтня.

Як рішення КСУ щодо «недостовірного декларування» вплине на антикорупційну систему УкраїниЗа недостовірну інформацію в деклараціях чиновників можна лише штрафувати. Як це позначиться на роботі НАБУ, НАЗК та легітимності КСУ.

«Змушені констатувати, що останнім часом з'явились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо», — заявили в Офісі президента.

В ОПУ уточнили, що Зеленський запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, і прийняти відповідні рішення.

Необхідні законопроекти, які в подальшому зможуть запобігати подібним кризові ситуації, президент направить до Верховної ради як невідкладні.

«Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими», — заявив Зеленський.

Відзначимо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сьогодні на своїй сторінці в Facebook заявив про те, що «деякі рішення органів держвлади мають антиконституційний характер», а також становлять «загрозу національній безпеці України».

Нагадаємо, судді КСУ 27 жовтня на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

28 жовтня КСУ опублікував рішення щодо «недостовірного декларування».

Цього ж дня Конституційний суд заявивпро тиск з боку НАБУ і НАПК.

А в НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити понад сотні проваджень.

«Слово і діло» раніше писало про те, скільки законів і законопроектів КСУ визнав неконституційними.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: