Стефанишина повідомила, чи вплине рішення КСУ на взаємини з Євросоюзом та НАТО

Читать на русском

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина розповіла, чи вплине рішення КСУ на безвізовий режим, взаємини із ЄС та НАТО.

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина розповіла, чи вплине рішення КСУ на безвізовий режим, відносини із ЄС та НАТО.

Про це йдеться на офіційній сторінці Офісу віцепрем’єрки в Facebook.

«Безвізу з ЄС бути! Є сили всередині країни, зацікавлені, щоби зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію України, і водночас позбавити українців безвізу. Запевняю, їм це не вдасться! Обставини, в яких приймалися нещодавні рішення Конституційного суду викликають питання та обурення. Це ще один сигнал, що реформа судової гілки влади, над якою зараз триває робота з Венеціанською комісією, має бути доведена до логічного завершення. Сьогодні президент Володимир Зеленський збирає термінове засідання РНБО задля вирішення відповідних питань», - повідомила Стефанишина.

Також вона нагадала про те, що президент Володимир Зеленський «скористається своїм правом законодавчої ініціативи для відновлення ефективної роботи системи електронного декларування та відповідальності за порушення антикорупційного законодавства».

«Уряд також вживає заходів, які унеможливлять зупинення уже розпочатих реформ, включаючи ті, що є основою для нашої європейської та євроатлантичної інтеграції України», - підсумувала Стефанишина.

Нагадаємо, судді КСУ 27 ​​жовтня на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

У НАБУ заявили, що через рішення КСУ доведеться закрити понад сотню проваджень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: