Через рішення КСУ доведеться закрити більше сотні проваджень – НАБУ

Читать на русском
Через рішення Конституційного суду України про визнання відповідальності за недостовірне декларування неконституційною, в країні буде закрито 110 кримінальних проваджень.
Фото з відкритих джерел

Через рішення Конституційного суду України про визнання відповідальності за недостовірне декларування неконституційною, в країні буде закрито 110 кримінальних проваджень.

Про це повідомляється в офіційній заяві Національного антикорупційного бюро.

В ній зазначається, що рішення КСУ є «суто політичним» та «легітимізує наміри політиків та чиновників приховати від суспільства незаконно набуті статки».

У бюро додають, що, через прийняття КСУ рішення про скасування покарання за недостовірне декларування, фігуранти 110 кримінальних проваджень зможуть уникнути відповідальності.

«Станом на 27 жовтня 2020 року в роботі НАБУ перебувало 110 кримінальних проваджень, в межах яких детективи досліджують близько 180 фактів умисного внесення посадовцями недостовірних відомостей до е-декларацій. 7 особам, серед яких троє колишніх народних депутатів, повідомлено про підозру. 34 справи скеровано до суду. Стосовно 13 осіб є рішення суду. Через рішення КСУ всі ці справи мають бути закриті. Відтак, посадовці, викриті на зловживаннях, уникнуть відповідальності», - зауважили в НАБУ.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

На рішення КСУ відреагували в Офісі президента і НАЗК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: