Разумков висловився з приводу опитування на місцевих виборах

Читать на русском
Опитування в день виборів 25 жовтня не може бути репетицією референудму, вважає Разумков. Воно може бути реалізоване у вигляді екзит-полу.
фото ZIK.UA

В Україні не приймали закони, які б дозволяли проводити опитування на виборчих дільницях. Ініціатива президента Володимира Зеленського щодо опитування може бути реалізована у вигляді екзит-полу.

Про це заявив спікер Верховної ради Дмитро Разумков на брифінгу в середу, 14 жовтня.

Всеукраїнське опитування 25 жовтня: як і навіщо буде проходитиВсеукраїнське опитування пройде 25 жовтня одночасно з місцевими виборами. Як воно буде проходити і з якою метою.

За його словами, на сьогоднішній день Верховною радою додаткових коштів на опитування не передбачено. Також в Україні не були ухвалені закони, які дозволяли б проведення опитувань з залученням Центральної виборчої комісії прямо на виборчих дільницях.

«Це може відбуватися за межами виборчої дільниці, як будь-яка інша ініціатива під час виборів. Як проходить як екзит-пол», - зазначив Разумков.

Він уточнив, що парламент, як конституція, не притягнутий до організації опитування, яке ініціює президент.

Що стосується фінансування даної ініціативи - питання про зміну до держбюджету також в Раді не підіймалися. Разумков припустив, що опитування буде проведено за рахунок інших джерел фінансування.

При цьому він додав, що опитування в день місцевих виборів 25 жовтня не може бути репетицією референдуму. За словами спікера ВР, до прийняття у другому читанні готується закон про народовладдя, який в подальшому і буде на законодавчому рівні визначати процедуру та специфіку референдумів в країні.

Разумков: Верховная Рада не приобщена к инициативе президента по опросу112 Украина

Нагадаємо, 13 жовтня президент України Володимир Зеленський анонсував опитування, яке проведуть в день місцевих виборів прямо на виборчих дільницях.

В ОПУ прояснили мету даного опитування.

«Слово і діло» зібрало реакцію соцмереж на ініціативу Зеленського з приводу «5 важливих запитань», а також думку юриста щодо цієї ініціативи.

Також наші аналітики детально з'ясували, що передбачає закон про опитування громадської думки на виборах і що раніше обіцяли політики українцям про референдум і народовладдя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: