Зеленський анонсував опитування на виборчих дільницях у день виборів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці 25 жовтня і крім голосування, дати відповідь на 5 питань.
Фото з відкритих джерел.

Президент Володимир Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці 25 жовтня і крім голосування, дати відповідь на 5 питань.

Про це він повідомив у відео-зверненні:

«25 жовтня на виборчій дільниці я задам тобі 5 важливих питань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємось з друзями, батьками або таксистами. Про те, про що нас раніше ніколи не питали... Не політика з високих кабінетів, не незалежних експертів з телешоу, не агентів з інших держав. Чи не вперше в історії незалежності ми запитаємо: «А що думаєш ти?». Чому твоя відповідь важлива? Тому, що буде так, як вирішиш ти».

Нагадаємо, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року.

До цього часу влада планувала внести зміни до законодавства, що стосується виборчого процесу. Зокрема, 3 вересня у Верховній раді було зареєстровано проєкт закону №4043 «Про внесення змін до закону про ЦВК щодо опитувань громадської думки».

Нардепи також пропонували окреслити коло питань, які не можуть бути включені до соцопитування. Зокрема, йдеться про питання, які стосуються тимчасово окупованих територій, виборів на цих територіях, економічної взаємодії з тимчасово окупованими територіями, порядку управління такими територіями, а також питання амністії та взаємодії з державою, визнаною Верховною радою державою-агресором або державою-окупантом. «Слово і діло» розбирало цей законопроект детальніше.

Однак проект так і не винесли в зал на голосування.

Що передбачає законопроект про опитування громадської думки під час виборівЦВК проводитиме опитування в день голосування на всій території України або в окремих її місцевостях.

Нагадаємо, ми також пояснювали,чим будуть відрізнятися вибори в селі від виборів у місті, а також, що передбачатиме голосування за відкритими списками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: