Трамп став на захист підозрюваного у подвійному вбивстві підлітка

Читать на русском
Дональд Трамп став на захист сімнадцятирічного підлітка, який ймовірно влаштував стрілянину під час акції протестів у Вісконсіні
Фото: AP/ Evan Vucci

Американський президент Дональд Трамп став на захист 17-річного підлітка, якого звинувачують у подвійному вбивстві першого ступеня.

Про це повідомляє Reuters.

Як йдеться в повідомленні, хлопця підозрюють у вчиненні стрілянини під час акції протесту у Вісконсіні, внаслідок якої загинуло двоє протестувальників і ще один був поранений.

Трамп заявив, що хлопець захищався і в нього не було іншого вибору, окрім як рятувати своє життя.

«Від намагався втекти від них… Але потім він впав, а вони накинулися на нього. Я гадаю, що в нього були серйозні проблеми. Його напевно б вбили», - повідомив Трамп під час брифінгу.

Також американський президент назвав протестувальників прибічниками анархізму, і запевнив, що «мародери та бунтівники» обов’язково будуть покарані за порушення закону.

Нагадаємо, антирасистські акції протесту тривають в США вже декілька місяців. Вони почалися після загибелі чорношкірого Джорджа Флойда під час затримання поліцією.

Нова хвиля протестів розпочалася після того, як у штаті Вісконсін поліцейські розстріляли чорношкірого Джейкоба Блейка на очах у його дітей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: