В США під час сутичок між активістами BLM та прихильниками Трампа загинув чоловік

Читать на русском
Одна людина загинула під час сутичок між активістами руху BLM та прихильниками американського президента Дональда Трампа у Портленді.
Фото: The New York Times

Під час вуличних сутичок між активістами руху «Black Lives Matter» та прихильниками Дональда Трампа, які розпочалися у суботу в Портленді, штат Орегон, загинув чоловік.

Як повідомляє Голос Америки, загиблий отримав вогнепальне поранення в груди. На ньому був капелюх ультраправої організації «Молитва патріота».

Керівник місцевої поліції Чак Ловелл заявив, що правоохоронці роблять все можливе для того, щоб знайти винного у смерті чоловіка.

В офіційному повідомленні поліції зазначається, що прихильники американського президента приїхали до Портленда з інших міст на вантажівках. Деякі з них були озброєні пейнтбольними рушницями, з яких вони стріляли по демонстрантам BLM. Ті, у свою чергу, кидали в нападників різні предмети.

Коли на звук стрілянини приїхала поліція, то вони знайшли чоловіка з вогнепальним пораненням. Лікарі, які приїхали на місце події, констатували смерть чоловіка.

Виконувач обов’язків міністра внутрішньої безпеки США Чад Вулф на телеканалі ABC в неділю звинуватив у загибелі чоловіка місцеву владу, яка «не дозволяє правоохоронцям виконувати їхню роботу». Також він закликав протестувальників не використовувати насильство під час акцій протесту.

Нагадаємо, антирасистські акції протесту в США почалися в кінці травня після того, як у Міннеаполісі, під час затримання поліцейськими, загинув чорношкірий Джордж Флойд. Поліцейський Дерек Шовін понад 8 хвилин притискав його шию до асфальту, внаслідок чого чоловік помер.

Нова хвиля протестів розпочалась після того, як у штаті Вісконсін поліцейські розстріляли чорношкірого Джейкоба Блейка на очах у його дітей. Чоловік вижив, але наразі він паралізований.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: