Протести в США: Трамп направив до Вісконсіну Нацгвардію

Читать на русском
Американська влада направила військовослужбовців Нацгвардії США в місто Кеноша (штат Вісконсін) для відновлення правопорядку.
фото REUTERS

Американська влада направила федеральні сили і військовослужбовців Національної гвардії США до міста Кеноша (штат Вісконсін) для відновлення правопорядку.

Про це повідомив президент США Дональд Трамп в Twitter.

У США відреагували на отруєння НавальногоЯк заявив помічник президента США з нацбезпеки Роберт О'Браєн, якщо версія про те, що опозиційного політика Олексія Навального отруїли, підтвердиться, це може вплинути на відносини Вашингтона і Москви.

«Сьогодні я відправлю (представників) федеральних правоохоронних органів і національної гвардії в Кеноші (штат Вісконсін), щоб відновити правопорядок!», - написав глава держави.

«Ми не потерпимо грабежів, підпалів, насильства і беззаконня на американських вулицях. Моя команда тільки що розмовляла по телефону з губернатором (штату Вісконсін Тоні) Еверсом, який погодився прийняти федеральну допомогу (Портленд повинен зробити те ж саме!)», - підкреслив Трамп.

Як відомо, протести в Вісконсіні спалахнули після того, як поліцейські поранили пострілами в спину 29-річного афроамериканця Джейкоба Блейка. Чоловік отримав сім вогнепальних поранень і зараз паралізований.

26 серпня між протестуючими і групою озброєних чоловіків почалася стрілянина, в результаті якої троє людей були поранені, один з них - смертельно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: