КСУ скасував обмеження зарплат топ-чиновників

Читать на русском
Конституційний суд визнав незаконним обмеження високих зарплат державних службовців в період карантину через коронавірус.

Конституційний суд визнав незаконним обмеження високих зарплат державних службовців в період карантину через коронавірус.

Рішення було прийнято в п'ятницю, 28 серпня, в ході розгляду звернення суддів Верховного суду.

Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили в липніНайбільш високооплачуваним став міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб – 127,6 тисячі гривень.

Зокрема, судді просили КС визнати неконституційною постанову Кабміну про запровадження карантинних обмежень на зарплати високопоставлених чиновників.

При цьому представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що рішення Суду визнати згадані обмеження неконституційними є абсолютно правомірним, пише РБК-Україна.

«Що стосується обмеження заробітних плат, то КС правомірно визнав такі обмеження неконституційними. Верховна рада не мала права їх вводити через зміни до держбюджету», - зазначив Веніславський.

Нагадаємо, в квітні Кабмін вирішив обмежити зарплати керівників міністерств, відомств, суддів, прокурорів, державних підприємств, включаючи держбанки, на час карантину.

Зокрема, до кінця карантину і місяць після його закінчення зарплата топ-чиновників не могла перевищувати 47 тисяч гривень.

У липні президент Володимир Зеленський подав на розгляд ВР питання про скасування обмежень на зарплати чиновникам, але в день голосування його відкликав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: