Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили в липні

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити не тільки за тим, як політики і чиновники виконують свої обіцянки, але і скільки вони заробляють. Сьогодні пропонуємо подивитися, скільки в минулому місяці заробили члени Кабінету міністрів Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, що в Україні все ще діють карантинні обмеження для зарплат чиновників – максимум 47 тисяч 230 гривень. Але в липні в Кабміні Шмигаля були щасливчики, які заробили набагато більше.

Найбільш високооплачуваним став міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб – 127 тисяч 459 гривень. Така сума вийшла через оплату щорічної відпустки та допомоги на оздоровлення. Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заробив 102 тисячі 533 гривні, теж з урахуванням відпускних та матеріальної допомоги. Сергію Шкарлету з Міністерства освіти нарахували 51 тисячу 953 гривні, це з донарахуванням за два робочих дні в червні.

Решта міністрів, включно з прем'єром Денисом Шмигалем, заробили по 47 тисяч 230 гривень.

Хороші зарплати в цьому місяці були в заступників міністра розвитку економіки. Тарас Качка заробив 151,2 тисячі гривень, Тарас Висоцький – 145,2 тисячі, Юлія Свириденко – 144,7 тисяч, Дмитро Романович – 131,6 тисяч. Зарплата Анатолія Петренка з Міністерства оборони становила 143,9 тисячі гривень, Василя Боднара з МЗС – 147 тисяч, Олександра Банчука з Мін'юсту – 141,8 тисяч гривень.

Зарплати міністрів за червень можна подивитися на наших інфографіках.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як міністри виконували обіцянки в період з 5 травня до 4 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: