Чиновникам хочуть урізати зарплату через коронавірус

Читать на русском
Кабмін хоче переглянути держбюджет і зменшити зарплати топ-чиновникам на час боротьби з COVID-19.

Кабінет міністрів пропонує тимчасово зменшити зарплати чиновникам, які на сьогоднішній день отримують близько 50 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram в неділю, 29 березня. За його словами, через ситуацію з коронавірусом Кабміну доводиться переглядати держбюджет-2020 і розставляти пріоритети.

Зміни до бюджету через коронавірус: на чому хотів заощадити КабмінЧерез пандемію коронавірусу держбюджету України доведеться переглянути. Кабмін вже вніс свої пропозиції – доходи скоротяться, а витрати значно зростуть.

«Уряд пропонує, щоб до кінця 2020 року чиновники, які мають заробітну плату понад 10 «мінімалок» (зараз 47 тисяч гривень), отримували лише половину. Виняток - працівники, задіяні в заходах по боротьбі з COVID-19 і заходах з нацбезпеки і оборони», - написав Шмигаль.

Прем'єр додав, що Кабмін також хоче на 30% зменшити розмір зарплати і винагороди керівникам і членам наглядових рад держпідприємств і держкомпаній.

Нагадаємо, Кабмін рекомендував Раді скоротити фінансування Мінкультури. У той же час бюджет аграрному сектору скорочувати не планують.

«Слово і Діло» зібрало прогнози експертів про те, що буде з економікою України після закінчення карантину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: