Заборона в’їзду іноземців: чи покращиться ситуація з коронавірусом через нові обмеження

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Кабінет міністрів закрив кордон для в'їзду іноземців до 28 вересня. Заборона не стосуватиметься лише деяких категорій громадян. У коментарі «Слово і діло» політолог, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зауважив, що заборона в’їзду іноземців до країни не може бути однаковою для всіх держав, і влада повинна проаналізувати обстановку скрізь окремо.

«Потрібно підходити точково до кожної країни. Не можна однаково забороняти. Треба виходити з епідеміологічної ситуації в тій чи іншій країні, бо є країни Європи, де ситуація краще, є й там, де гірше. Не можна забороняти всім», – поділився думками Мусієнко.

Крім того, за його словами, ситуація на адміністративних кордонах з окупованими територіями повинна бути під контролем.

Україна тимчасово закрила кордон для в'їзду іноземцівКабмін закрив кордон України для в'їзду іноземців з 29 серпня до 28 вересня. Заборона не торкнеться тих іноземців, у яких є вид на проживання та ще деяких категорій громадян.

«Україна не обмежувала в’їзд на цих ділянках, хоча, з іншого боку, повинні бути перестороги тому, що ми не знаємо до кінця прогнозів щодо епідеміологічної ситуації. Але ж є ситуація з тим, що люди, які перебувають на окупованих територіях, так і не отримали пенсії. І ця проблема повинна бути вирішена», – додав Олександр Мусієнко.

На думку експерта, обмеження триватимуть, але в подальшому треба враховувати рівень небезпеки окремо.

Як відомо, наприкінці липня Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня.

Раніше в ОПУ повідомили, що президент Володимир Зеленський підтримав рішення про продовження карантину через ситуацію з коронавірусом в Україні.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили в 1670 осіб, зафіксовано 36 летальних випадків, 584 пацієнти одужали.

Нагадаємо, згідно з даними Worldometers на 26 серпня число випадків коронавірусу у світі сягнуло 24 мільйонів. Померли 822 тисячі осіб. Одужали 16,5 мільйона хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: