День Незалежності без параду: чи потрібні публічні заходи під час карантину

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Глава держави Володимир Зеленський підписав указ «Про відзначення 29-ї річниці Незалежності України». В ОПУ кажуть, що святкування відбудеться без параду і з урахуванням вимог щодо запобігання поширення коронавірусу. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько зазначив, що в умовах карантину можна знайти рішення для параду техніки, але не відмовлятися від заходів, які важливі як в умовах війни, так і для оборонного експорту країни.

«Річ у тім, що парад – це не тільки хода коробок живої сили. Це можна зробити у вигляді проходу техніки. Це можна зробити у вигляді демонстрації техніки. Все одно військові колективи існують ізольовано. Навіть, якщо це коробки живої сили, але це колективи, які взаємодіють тільки між собою. Держава повинна в умовах військової агресії демонструвати свої військово-технічні можливості. Це також і елементи, які впливають на експортні ринки. Це елементи, які впливають на просування військової техніки на зовнішні ринки. У нас багато країн купує зброє. Україна раніше входила до десятки експортерів зброї у світі», – сказав Цибулько.

Володимир Цибулько висловив думку, що Зеленський переслідує мету зменшення мілітаризації України на фоні агресії РФ та демонструє пацифізм, що може призвести до зниження обороноздатності.

«У будь-якому разі буде парад ветеранів. І це буде просто чергове свідчення недолугості і непрофесійності влади», – резюмував експерт.

Зокрема, 23 серпня, в День державного прапора України, в Києві та інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах і військових частинах мають пройти церемонії урочистого підняття державного прапора.

Раніше стало відомо про те, що Рада не проводитиме урочисте засідання в День Незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: