Дотримання карантину: як перевірятимуть місцевих керівників

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Уряд доручив перевірити дотримання епідеміологічних обмежень на місцях. Відповідні доручення були надані Національній поліції, а також створені спеціальні групи, які розпочнуть ревізію сьогодні. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Якубін наголосив, що під час перевірки центральною владою дотримання карантину на місцях відбудеться перерозподіл відповідальності за ситуацію.

«Таке враження, що частина місцевих керівників намагається виконати цю історію під місцеві вибори. Ключова відповідальність лежить на місцевих очільниках. Центральна влада повинна забезпечити ресурсами та рекомендаціями. Будуть перевіряти насамперед, як регіони виконують ті чи інші приписи відповідно до зони карантину», – сказав Якубін.

На його думку, недотримання розпоряджень щодо зміни обмежень у деяких регіонах пов’язане як і з місцевими виборами, так і з намаганнями перекласти на центральну владу відповідальність.

У Харківській області психоневрологічний інтернат закрили на карантинУ селі Малижине Харківської області на карантин закрили психоневрологічний інтернат. В установі виявили п'ять випадків захворювання на коронавірус.

Зокрема, як вважає експерт, такий формат сприяв політизації питання довкола епідемії.

«Це спроба перерозподілити і організаційні заходи, і відповідальність між центром та містами. Тому що сама ідея адаптивного карантину передбачає, що враховується ситуація в регіонах: кількість захворюваності та навантаження на медичну систему. Це грає ключові ролі при потраплянні в різні кольорові категорії», – пояснив він.

Олексій Якубін підсумував, що суспільна думка щодо карантину змінилася і це впливає на той факт, що частина місцевих керівників вимушена слідувати настроям людей.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок, 19 серпня, зафіксували новий антирекорд з коронавірусу, за минулу добу заразилися 1967 осіб.

Також відзначимо, у світі понад 22 млн осіб заразилися коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: