Продовження карантину: чи довго триватимуть обмеження

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні ще на два місяці. Він буде діяти до 31 жовтня 2020 року. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Якубін зазначив, що продовження карантину триватиме довше, й епідеміологічна ситуація в Україні залежить від тенденції поширення коронавірусу у світі.

«Вірогідно, уряд потім знову продовжить карантин, тому що, як ми бачимо, ситуація складна й у світі. Принаймні обмеження, у тому числі щодо перетину кордону, залишаються і в країнах ЄС», – зауважив Якубін.

На його думку, адаптивний карантин показав свою ефективність для оптимізації процесів під час епідемії, що дозволило не зупиняти діяльність у всій країні, а локально реагувати на ситуацію.

Разумков розповів про подальшу роботу ВР в умовах карантинуРада продовжить працювати в режимі з 10.00 до 15.00. Масово тестувати нардепів на коронавірус не планують.

«Якщо говорити про адаптивний карантин, то це інструмент, який дозволяє оцінити ситуацію на місцях. Там закладено багато факторів, зокрема й навантаження на медичну систему. Мені здається, як інструмент оцінки, він працює. Якщо говорити про жорстке посилення, я не думаю, що це діятиме. Тут річ у тім, наскільки суспільство до цього готове. Запровадити можна, але головне, щоб люди це виконували. Зараз створюється враження, що люди орієнтуються на те, щоб ці обмеження не посилювалися, але умови все одно треба створювати. Компенсатори є, але вони дуже незначні, щоб це дозволило прикрити всі проблемні моменти», – пояснив Олексій Якубін.

Як відомо, наприкінці липня Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня.

Раніше в ОПУ повідомили, що президент Володимир Зеленський підтримав рішення про продовження карантину через ситуацію з коронавірусом в Україні.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили в 1670 осіб, зафіксовано 36 летальних випадків, 584 пацієнти одужали.

Нагадаємо, згідно з даними Worldometers на 26 серпня кількість випадків коронавірусу у світі сягнуло 24 мільйонів. Померли 822 тисячі осіб. Одужали 16,5 мільйона хворих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: