У МЗС України відреагували на слова Лукашенка щодо організаторів протестів

Читать на русском
У МЗС України обурилися заявами президента Білорусі Олександра Лукашенка про причетність України до організації протестів.
фото з відкритих джерел

У Міністерстві закордонних справ України обурилися заявами президента Білорусі Олександра Лукашенка про причетність України до організації протестів після виборів.

Про це йдеться в коментарі, опублікованому на сайті МЗС.

У Зеленського прокоментували видачу бойовиків «Вагнера» РосіїУкраїна з прикрістю сприймає рішення Білорусі передати Росії раніше затриману групу осіб, які належать до приватної військової компанії Вагнера.

Як відомо, п'ять днів тому Лукашенко заявив, що протестами в Білорусі керували з чотирьох країн - Польщі, Голландії, України та Росії.

«Ми обурені тим, що президент дружньої нам держави звинувачує українців у дестабілізації ситуації в Білорусі. Цьому немає ніяких доказів», - заявили в МЗС.

При цьому в міністерстві підкреслили, що доказів участі в бойових діях на Донбасі затриманих бойовиків «Вагнера» було достатньо.

«Вони (докази) були детально викладені в запитах про видачу, які українська сторона направила до Мінська - щоб злочинці понесли справедливе покарання», - зазначили у відомстві.

Як заявили в МЗС, тепер, після повернення до Росії, «вагнерівці» будуть і далі скоювати злочини на території суверенних держав.

Нагадаємо, в Білорусі з вечора 9 серпня (в день виборів) почалися масові акції протестів з затриманнями.

А 14 серпня Білорусь передала Росії 32 раніше затриманих бойовиків «Вагнера», запит на видачу яких відправляла Україна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: