У Білорусі відпустили понад дві тисячі затриманих – МВС

Читать на русском
У МВС Білорусі заявили, що минула доба стала найспокійнішою за останні чотири дні. Також у відомстві повідомили про те, що відпустили тисячі людей.
Фото: tut.by

У МВС Білорусі заявили, що минула доба стала найспокійнішою за останні чотири дні. Також у відомстві повідомили про те, що відпустили тисячі людей.

Про це повідомляє пресслужба МВС Білорусі, пише Белта.

Протести в Білорусі: чи погодиться Лукашенко на перевибориБілоруська влада буде вимушена йти на позачергові вибори через внутрішній тиск, а заяви інших країн тільки посилюють вірогідність такого сценарію, вважає експерт.

«Акції, котрі відбувалися, переважно мали мирний характер. Учасники так званих ланцюжків солідарності, котрі вибудовували в столиці та низці міст республіки, висловлювали загальне прагнення до врегулювання всіх питань ненасильницькими методами», - йдеться в повідомленні.

У відомстві також зазначили, що стурбовані проблемою завантаженості місць тримання затриманих.

«Понад дві тисячі громадян уже були відпущені додому. Цей процес йде безперервно, триває і зараз. Розуміємо, що не так швидко, як хотілося б. Ми робимо все можливе для вирішення ситуації, що склалася», - заявили в міліції.

Нагадаємо, сьогодні вранці Білоруська асоціація журналістів повідомила, що з мінської в'язниці звільнили двох українських журналістів і волонтерів Костянтина Рєуцького та Євгенію Васильєву.

Раніше ОПУ і МЗС закликали владу Білорусі звільнити всіх затриманих українців, а також направили дві ноти протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: