У Зеленського прокоментували видачу бойовиків «Вагнера» Росії

Читать на русском
Україна з прикрістю сприймає рішення Білорусі передати Росії раніше затриману групу осіб, які належать до приватної військової компанії Вагнера.
фото ОПУ

Україна з прикрістю сприймає рішення Білорусі передати Росії раніше затриману групу осіб, які належать до приватної військової компанії «Вагнера».

Про це повідомили в Офісі президента ввечері 14 серпня.

Екстрадиція «вагнерівців»: навіщо Україні російські бойовикиУкраїна повинна вимагати екстрадиції бойовиків ПВК Вагнер, що мають українське громадянство, щоб посилити свої позиції в міжнародно-правовій площині вирішення конфлікту на Донбасі, вважає експерт.

«Безумовно, Республіка Білорусь – незалежна держава з власною позицією, але українська сторона очікувала більш юридично коректного й зваженого рішення», - зазначили в ОПУ.

Нагадаємо, сьогодні уряд Білорусі передав Російській Федерації 32 бойовиків ПВК «Вагнера», які були затримані під Мінськом. Зараз вони знаходяться на території Росії.

Водночас, Україна не раз відправляла офіційні запити до Білорусі про видачу деяких затриманих «вагнеровців», але вони так і не були задоволені.

Нагадаємо, в кінці липня в Білорусі затримали бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: