У Білорусі звільнили трьох українців, щодо четвертого йдуть переговори – Зеленський

Читать на русском
У Білорусі звільнили українців Євгена Васильєва, Костянтина Рєуцького і Оксану Альошину, які були затримані 12 серпня. Зараз триває робота над звільненням українця Романа Шишко.
president.gov.ua

Українській стороні вдалося домогтися звільнення трьох українців, які були затримані під час акцій протесту в Білорусі. Зараз триває робота над звільненням четвертого.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі в п'ятницю, 14 серпня.

Протести в Білорусі: чи погодиться Лукашенко на перевибориБілоруська влада буде вимушена йти на позачергові вибори через внутрішній тиск, а заяви інших країн тільки посилюють вірогідність такого сценарію, вважає експерт.

За його словами, сьогодні в Білорусі звільнили українців Євгена Васильєва, Костянтина Рєуцького і Оксану Альошину, які були незаконно затримані ще 12 серпня.

«Сьогодні їх звільнили. Вони не порушували ніяких законів Республіки Білорусь і перебували там виключно для отримання достовірної інформації про події, які там відбуваються, і для коментування їх у публічному медійному просторі. Відкрито, прозоро, професійно. Зараз вони в цілковитій безпеці», - уточнив Зеленський.

Президент додав, що зараз тривають переговори щодо звільнення ще одного громадянина України - Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі міста Брест.

Нагадаємо, сьогодні вранці Білоруська асоціація журналістів повідомила, що з мінської в'язниці звільнили двох українських журналістів і волонтерів Костянтина Рєуцького і Євгена Васильєва.

Раніше ОПУ і МЗС закликали владу Білорусі звільнити всіх затриманих українців, а також направили дві ноти протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: