У ЦВК Білорусі оцінили ймовірність перегляду результатів виборів

Читать на русском
У ЦВК Білорусі виключили можливість перегляду результатів виборів в країні. Також ЦВК відхилила всі скарги опозиційних кандидатів на результати виборів.
wikimedia by OSCE Parliamentary Assembly

У ЦВК Білорусі виключили можливість перегляду результатів виборів в країні. Також ЦВК відхилила всі скарги опозиційних кандидатів на результати виборів.

Про це заявила голова ЦВК Лідія Єрмошина в інтерв'ю «Комсомольская права в Білорусі».

За словами голови ЦВК, повторні вибори можуть бути призначені лише в разі встановлення порушень під час голосування. У такому випадку вибори мають відбутися протягом трьох місяців.

Протести в Білорусі: чи погодиться Лукашенко на перевибориБілоруська влада буде вимушена йти на позачергові вибори через внутрішній тиск, а заяви інших країн тільки посилюють вірогідність такого сценарію, вважає експерт.

«У нас же вибору немає. Якщо люди думають, що ми переглянемо і присудимо перемогу Тихановській, так не буває. Якщо встановлені порушення, як вони вважають, в цьому випадку вибори можуть бути визнані недійсними. Це означає, протягом трьох місяців має знову пройти наступна виборча кампанія з новими кандидатами. Я і сказала: «Ми можемо просто втратити країну», - повідомила Єрмошина.

Нагадаємо, сьогодні, 14 серпня, ЦВК оприлюднила офіційні результати виборів в Білорусі. Всього участь у виборах взяли 5,8 млн виборців.

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявив, що вважати легітимним президентом Білорусі Олександра Лукашенка не можна.

Президент Литви наполягає на надзвичайному саміті через ситуацію в Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: