Офіс генпрокурора України направив Білорусі запит щодо екстрадиції «вагнерівців»

Читать на русском
Офіс генпрокурора направив до Генпрокуратури Білорусі запит про видачу 28 бойовиків приватної військової компанії Вагнер.
Ирина Венедіктова, фото gp.gov.ua

Офіс генпрокурора направив до Генпрокуратури Білорусі запит про видачу 28 затриманих, які відносяться до приватної військової компанії «Вагнер».

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора в середу, 12 серпня.

Екстрадиція «вагнерівців»: навіщо Україні російські бойовикиУкраїна повинна вимагати екстрадиції бойовиків ПВК Вагнер, що мають українське громадянство, щоб посилити свої позиції в міжнародно-правовій площині вирішення конфлікту на Донбасі, вважає експерт.

«Офіс Генерального прокурора 11 серпня звернувся до Генеральної прокуратури республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб, затриманих 29 липня правоохоронними органами Білорусі», - сказано в повідомленні.

У відомстві нагадали, що всім 28 затриманим (серед яких - 9 громадян України) було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 ККУ).

Шевченківський райсуд Києва постановив узяти «вагнерівців» під варту.

Як уточнили в Офісі генпрокурора, слідство з'ясувало, що затримані в Білорусі бойовики брали активну участь в бойових діях на Донбасі у складі терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР».

Нагадаємо, наприкінці липня в Білорусі затримали бойовиків в російській приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибутку для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні.

Екстрадицію затриманих бойовиків «Вагнера» обговорили президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент України Володимир Зеленський.

Пізніше Лукашенко доручив запросити до Білорусі генпрокурорів України і Росії через затриманих «вагнерівців».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: