Лукашенко заявив, що протестувальниками керували з чотирьох країн

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відповідь на заворушення, що почалися в країні, буде адекватною і підкреслив, що не дозволить розірвати країну.
Фото: Скріншот з відео

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відповідь на заворушення, що почалися в країні, «буде адекватною» і підкреслив, що не дозволить «розірвати країну».

Про це глава держави заявив у понеділок, 10 серпня, відповідаючи на питання журналістів, передає БЕЛТА.

Протести в Білорусі: чи довго триватимуть демонстраціїПротести в Білорусі довго не триватимуть через те, що в умовах відсутності сильної опозиції та розвинутого громадянського суспільства протестувальникам важко об’єднуватися та спільно виступати з позицією, вважає експерт.

За його словами, напередодні згідно з інформацією, що надійшла, було зрозуміло, що можуть початися протести.

Також Лукашенко висловив думку, що те, що вийшло в результаті, виявилося не тим, чого хотілося б організаторам акцій.

«Хотілося, як я говорив, розпалити пожежу в центрі Мінська, хапати головешки і розкидати по всьому Мінську. Звичайно, це в них не вийшло. Десь, може, і ми припустилися якихось помилок, десь були промахи. Я теж чесно зізнавався, що ми ще не все знаємо, чого вони хочуть», - сказав він.

Президент Білорусі підкреслив, що «ляльководи» з Чехії вимагають виводити людей на вулиці і вести переговори про добровільну здачу влади. Також він зазначив, що приймаються спроби вплинути на ситуацію з Польщі, України та Росії.

«За однією розмовою ми бачимо ляльководів. Одна з ліній цих ляльководів - Чехія. Сьогодні вже з Чехії керують нашим об'єднаним штабом, де, вибачте мені, сидять ці овечки, нічого не розуміючи, що від них хочуть. Я доручив видати цю інформацію в ЗМІ, щоб побачили, чого вони хочуть. Вони продовжують насідати, продовжують вимагати: виводьте людей на вулицю і ведіть переговори з владою про добровільну здачу влади», - заявив Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, у Білорусі в неділю, 9 серпня, відбулися президентські вибори.

Після оголошення результатів увечері в Мінську під час протестів почалися сутички між правоохоронцями та протестувальниками.

Також у Білорусі припинили працювати сайти найбільших ЗМІ.

За повідомленням правозахисного центру «Весна», правоохоронні органи затримали понад 170 активістів.

Як відомо, Лукашенко попередньо лідирує на виборах у Білорусі.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи протести, які спалахнули у Білорусі в день президентських виборів, закликав країну до максимальної толерантності та відмови від вуличного насильства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: