Затриманих в Білорусі журналістів повернули до України

Читать на русском
Затриманих в Мінську журналістів телеканалу Настоящее время Ірину Ромалійскую, Юрія Баранюка і Івана Гребенюка 8 серпня доставили в Одесу.
фото facebook.com/irina.romaliyskaya

Затриманих в Мінську журналістів телеканалу «Настоящее время» Ірину Ромалійску, Юрія Баранюка і Івана Гребенюка 8 серпня депортували до Одеси.

Про це Ірина Ромалійская повідомила в Facebook.

Вибори в Білорусі: чи піде Лукашенко на силовий сценарій, щоб залишитися при владіУ день виборів у Білорусі головний ризик буде в тому, чи піде чинна влада на силовий розгін протестувальників із залученням армії, вважає експерт.

За її словами, Одеса, як пункт призначення, була обрана випадково, оскільки це був найближчий рейс до України. Крім того, всім трьом заборонили в'їзд до Білорусі на десять років.

Як відомий, в п'ятницю, 7 серпня в Мінську правоохоронці затримали знімальну групу телеканалу «Настоящее время». Телеканал висвітлював мітинг опозиційного кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської. Попередньо, причиною затримання журналістів стала нібито відсутність акредитації на роботу в країні.

У той же час на своїй сторінці в Facebook Ірина Ромалійская процитувала висловлювання щодо ситуації з акредитацією тимчасово виконуючої обов'язки президента «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» Дейзі Сінделар.

«Телеканал «Настоящее время» вчасно відправив запит на акредитацію для своїх журналістів перед президентськими виборами, але вона їм не була надана. Відмова влади вчасно акредитувати наших журналістів - ще один приклад нехтування правами вільної преси і правом громадян Білорусі на інформацію без цензури. Ми обурені затриманням наших журналістів і вимагаємо дотримання владою визнаного в усьому світі права журналістів на виконання своєї професійної діяльності», - сказано в повідомленні.

«Слово і діло» проаналізувало ситуацію з виборами в Білорусі і з'ясувало, які сценарії небезпечні для України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: