Генпрокурори України та Білорусі обговорили питання видачі затриманих бойовиків

Читать на русском
Генпрокурор Ірина Венедіктова провела телефонну розмову з білоруським колегою Олександром Конюком, під час якої обговорили питання про видачу Україні затриманих у Мінську бойовиків.
Фото: Офіс генпрокурора

Генпрокурор Ірина Венедіктова провела телефонну розмову з білоруським колегою Олександром Конюком, під час якої обговорили питання про видачу Україні затриманих у Мінську бойовиків.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора 6 серпня.

«Ірина Венедіктова підтвердила білоруському колезі намір Офісу Генерального прокурора вимагати видачі 28 осіб, серед яких 9 українців, які 29 липня були затримані правоохоронними органами Білорусі», - йдеться в повідомленні.

Екстрадиція «вагнерівців»: навіщо Україні російські бойовикиУкраїна повинна вимагати екстрадиції бойовиків ПВК Вагнер, що мають українське громадянство, щоб посилити свої позиції в міжнародно-правовій площині вирішення конфлікту на Донбасі, вважає експерт.

Генпрокурор зазначила, що поки органом досудового розслідування готуються клопотання про їхню екстрадицію, після отримання яких, ОГП будуть направлені відповідні запити до Генпрокуратури Білорусі.

Конюк, своєю чергою повідомив, що рішення про видачу затриманих буде схвалене після отримання запитів білоруською стороною.

«Венедіктова запевнила свого колегу в підтримці взаємності при вирішенні питань міжнародного співробітництва у кримінальних справах», - додали в ОГП.

Раніше стало відомо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив запросити до Білорусі генпрокурорів Росії і України для розгляду ситуації із затриманими бойовиками.

Напередодні це питання Лукашенко обговорив з президентом України Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: