Резніков назвав умови проведення зустрічі в Нормандському форматі

Читать на русском
Зустріч лідерів країн нормандської четвірки в Берліні може відбутися в серпні поточного року за умови виконання домовленостей, достягнутих на попередньому саміті в Парижі.
Укрінформ

Зустріч лідерів країн нормандської четвірки в Берліні може відбутися в серпні поточного року за умови виконання домовленостей, достягнутих на попередньому саміті в Парижі.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков в ефірі телеканалу Україна 24.

Для проведення зустрічі, за його словами, крім виконання паризьких домовленостей, необхідна також і політична воля всіх сторін переговорів.

«Це абсолютно реально за наявності політичної волі, в тому числі Росії. Звичайно, мова також йде про режим припинення вогню. Тому я вважаю, що в серпні реально провести наступний саміт, але, звичайно, якщо не буде волі російської сторони, то провести буде складно», — пояснив він.

Раніше Резніков заявляв, що російська сторона не висувала жодних ультиматумів щодо змін до Конституції України під час зустрічі радників нормандської четвірки у Берліні.

Нагадаємо, російська сторона заявила, що після зустрічі політичних радників глав держав «нормандської четвірки» в Берліні, не вдалось дійти прориву по переговорах.

Також керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що зустріч радників «нормандської четвірки» на крок наблизила проведення саміту в Берліні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: