У Парижі прокоментували провал переговорів у Мінську

Читать на русском
Країни нормандської четвірки проводять переговори щодо ситуації, що склалася через відсутність домовленостей на переговорах у Мінську напередодні.

Країни «нормандської четвірки» проводять переговори щодо ситуації, що склалася через відсутність домовленостей на переговорах у Мінську напередодні.

Про це в четвер, 19 грудня, заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

«У будь-якому разі заморожування конфлікту не відповідає нашим бажанням і нашим намірам. Ми налаштовані на реалізацію всіх зобов'язань, взятих у рамках Нормандського саміту. І невдача, яка спіткала переговори в Тристоронній контактній групі, була лише вчора. Ми, звісно, робимо відповідні висновки, й сьогодні працюємо на рівні наших столиць, щоб спільно вирішувати, як виходити з цієї ситуації, яких заходів вживати в цьому напрямку», – сказав де Понсен.

Він зазначив, що подібні ситуації у переговорному процесі в Мінську трапляються не вперше, тому не варто втрачати оптимізму.

Як повідомлялося, учасникам переговорів не вдалося домовитися про обмін полоненими на Донбасі, про який ухвалили рішення на саміті в Парижі. Також не було досягнуто угоди про «повне» припинення вогню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: