Зеленський готовий до зустрічі в Нормандські форматі, але РФ не виконує домовленостей - Резніков

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський готовий до зустрічі в Нормандському форматі, яку можна було б провести в режимі відеоконференції.

Президент Володимир Зеленський готовий до зустрічі в Нормандському форматі, яку можна було б провести в режимі відеоконференції.

Про це у вівторок, 19 травня, повідомляє заступник голови делегації України в Тристоронній контактній групі, віце-прем'єр Олексій Резніков в ефірі телеканалу Україна 24.

Віце-прем'єр заявив, що Російська Федерація не вжила заходів для виконання домовленостей нормандського саміту в Парижі в грудні 2019 року, що в свою чергу зробила українська сторона. Однак президент України Володимир Зеленський готовий до нової зустрічі в нормандському форматі.

Резніков також зазначив, що зустріч «нормандської четвірки» можна було б провести в режимі відеоконференції.

«Була б на це, так би мовити, політична воля всіх чотирьох лідерів. Я вам точно можу сказати, що президент України готовий до цієї зустрічі і цієї розмови. Але дійсно сьогодні відбувається на всіх різних рівнях обговорення і інвентаризація, чи виконали всі сторони ті домовленості, які були досягнуті в Парижі 9 грудня», - заявив віце-прем'єр.

Він повідомив, що особисто пропонував главі російської делегації в ТКГ Борису Гризлову провести цю інвентаризацію.

«Наприклад, давайте подивимося, чи є сьогодні доступ представників Міжнародного комітету Червоного Хреста в місця утримання осіб. На жаль, Росія не забезпечила виконання цієї домовленості, хоча президент Володимир Путін був і підтвердив, що вони готові цього досягати», - зазначив він.

Резніков також нагадав, що не домовилися також про початок робіт в двох місцях на лінії зіткнення на Донбасі, де повинні відкритися КПВВ, які мають гуманітарне значення.

Нагадаємо, у Берліні в середу, 13 травня, відбулися консультації щодо врегулювання ситуації на Донбасі, в ході яких було досягнуто угоди про взаємні подальші дії.

Раніше Україна запропонувала перезавантажити ТКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: