В ОПУ повідомили результати переговорів в Берліні

Читать на русском
Україна, Франція та Німеччина готові докласти максимум зусиль для виконання домовленостей Нормандське четвірки, а РФ взяла паузу.
president.gov.ua

Україна, Франція та Німеччина продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей Нормандської четвірки, в той же час Росія взяла паузу.

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента в суботу, 4 липня, за підсумками зустрічі.

Процес наступного обміну полоненими загальмувався – ЄрмакОбмін полоненими між Україною і ОРДЛО. Рух до процесу обміну на сьогоднішній день загальмувався.

Як повідомляється, переговори в Берліні тривали 11 годин. У них з української сторони брали участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак і віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Домовленості Паризького саміту лідерів держав - учасників Нормандського формату повинні бути виконані. Україна, а також її партнери з Нормандського формату, Франція і Німеччина продемонстрували готовність докласти для цього максимум зусиль», - підкреслила українська делегація.

При цьому в ОПУ відзначили, що російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію України, Франції та Німеччини.

Також учасники зустрічі погодилися, що потрібно докласти максимум зусиль для повного виконання рішень Паризького саміту лідерів держав Нормандського формату. Зокрема - повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

Найближчим часом сторони узгодять порядок дня для роботи ТКГ з метою зближення позицій для проведення саміту в Берліні, додали в ОПУ.

Нагадаємо, 2 червня в Берліні відбувся офіційний візит української делегації на чолі з головою МЗС Дмитром Кулебою і керівником ОПУ Андрієм Єрмаком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: