У Берліні озвучили умову нормандської зустрічі

Читать на русском
Зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» для обговорення проблем врегулювання на Донбасі пройде після нормалізації епідемічної ситуації в світі.

Зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» для обговорення проблем врегулювання на Донбасі пройде після нормалізації епідемічної ситуації в світі.

Про це у вівторок, 2 червня, заявив голова МЗС Німеччини Хайко Маас на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою в Берліні, передає пресслужба МЗС України.

«Підводні камені» нормандської відеоконференції: чого остерігатися УкраїніПід час відеоконференції глав МЗС у Нормандському форматі від України вимагатимуть поступок у гуманітарних питаннях.
  «Що стосується саміту, все залежатиме від того, як буде розвиватися ситуація з пандемією», - сказав він. За словами Мааса, конфлікт на сході України залишається важливою темою для ЄС.   «Україна буде важливим аспектом. Ми не тільки продовжимо пошук шляхів, як досягти миру в Україні, ми також будемо допомагати з реформами», - заявив міністр.   Кулеба своєю чергою повідомив про домовленість провести нормандські переговори на рівні міністрів закордонних справ.   «Ми продовжимо розмову в Нормандському форматі на рівні міністрів, вже скоро відбудеться чергова така бесіда, де ми будемо обговорювати рішення, які можуть принести мир на Донбасі», - сказав він.   Своєю чергою, в російському МЗС не підтвердили інформацію про заплановану на найближчий час розмову міністрів закордонних справ країн нормандської четвірки.

Раніше були названі головні теми зустрічі в Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: