Росія не висувала жодних ультиматумів у Берліні – Резніков

Читать на русском
Російська сторона не висувала жодних ультиматумів щодо змін до Конституції України під час зустрічі радників нормандської четвірки у Берліні.
mtot.gov.ua

Російська сторона не висувала жодних ультиматумів щодо змін до Конституції України під час зустрічі радників «нормандської четвірки» у Берліні.

Про це в ефірі «Громадського радіо» заявив міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

За словами Резнікова, історія про нібито ультиматуми від Росії є надуманою, та й взагалі це слово не можна застосовувати до переговорів у Берліні.

«Завданням для мінської трьохсторонньої контактної групи є обговорення правових аспектів мінських угод, в тому числі закону, що скорочено ми називаємо особливим статусом. І такий закон парламент України минулої каденції ухвалив, його дію продовжено до 31 грудня поточного року вже парламентом цієї каденції. Це і є елемент мінських угод», - пояснив він.

При цьому міністр з питань реінтеграції в чергове наголосив, що про внесення особливого статусу Донбасі до української Конституції не може бути й мови.

«Раніше з російської сторони лунало, що особливий статус мав би бути включений до Конституції України. Але ніякого особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей та будь-яких інших районів також в Конституції України бути не може», - підкреслив Резніков.

Нагадаємо, російська сторона заявила, що після зустрічі політичних радників глав держав «нормандської четвірки» в Берліні, не вдалось дійти прориву по переговорах.

Також керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що зустріч радників «нормандської четвірки» на крок наблизила проведення саміту в Берліні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: