НАЗК склало на Зеленського два адмінпротоколи через декларацію

Читать на русском
НАЗК виписало президенту Володимиру Зеленському два адміністративних протоколи за несвоєчасну подачу повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.
Укрінформ

НАЗК виписало президенту Володимиру Зеленському два адміністративних протоколи за несвоєчасну подачу повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Як повідомили в пресслужбі відомства, матеріали передадуть до суду.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє добровільно піти у відставку, якщо коли-небудь порушить законСказано 18 квітня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зазначається, що протоколи про адміністративне правопорушення склав та вручив Зеленському особисто голова НАЗК.

«Рівність громадян перед законом є базовим принципом, закладеним у Конституції України і основною засадою діяльності НАЗК. Не зважаючи на посаду, матеріальний стан і соціальне положення усі громадяни мають слідувати законам України», - наголосили у відомстві.

Там нагадали, що після вступу на посаду президента Зеленський здійснив купівлю та продаж облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Відповідно, Зеленський мав повідомити про це НАЗК. Однак, цього не зробив.

Раніше президент України Володимир Зеленський особисто проінформував НАЗК про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, що за 2019 рік задекларував президент України Володимир Зеленський та наскільки за рік змінилися його родинні статки, детальніше - на нашій інфографіці.

Як відомо, Зеленський пообіцяв добровільно піти у відставку, якщо коли-небудь порушить закон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: