Зеленський зізнався у порушенні е-декларування

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський особисто проінформував НАЗК про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський особисто проінформував НАЗК про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

Про це у вівторок, 7 липня, повідомляє пресслужба ОПУ.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє добровільно піти у відставку, якщо коли-небудь порушить законСказано 18 квітня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зазначається, що у 2019 році родина глави держави отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн.

«Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі відзначили, що Зеленський готовий нести відповідальність за порушення у відповідності до чинного законодавства, так як всі громадяни України є рівними перед законом.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, що за 2019 рік задекларував президент України Володимир Зеленський та наскільки за рік змінилися його родинні статки, детальніше - на нашій інфографіці.

Як відомо, Зеленський пообіцяв добровільно піти у відставку, якщо коли-небудь порушить закон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: