Хлів та майнінг-ферми: які дивні речі задекларували нардепи

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує вивчати декларації українських політиків за 2019 рік. Учора ми з'ясували, у кого з народних депутатів квартира більше, ніж у Сергія Лещенка. Тепер пропонуємо подивитися, яке дивне майно задекларували народні обранці.

Мабуть, найбільш миле задеклароване «майно» в депутата від «Голосу» Олександри Устінової: лабрадор і «котик-муркотик». «Друг родини. Шкодить, гризе взуття, вигулює вечорами, приносить радість і щастя. Дістався в спадок від сім'ї з Луганської області, яка втікала від неоголошеної війни за кордон і шукала для своїх улюбленців нову сім'ю», – такий у декларації опис собаки. Кота, згідно з декларацією, звати Жорик.

Нардеп Костянтин Бондарєв («Батьківщина») задекларував чотирьох коней: двох ганноверської породи, одного вестфальської і одного бельгійської теплокровної. Вороний кінь є також у Михайла Новікова («Слуга народу»), також депутат задекларував хлів і льох у селі Черкаської області.

У власності Івана Шинкаренка («Слуга народу») було сім майнінг-ферм (обладнання, яке спеціально зібрано і налаштоване для майнінгу біткоїнів або інших криптовалют) виробництва Asus і Msi. Всі він придбав у 2018 році.

У декларації Максима Єфімова («Довіра») зазначена будівля телятнику в селі Донецької області, у декларації Євгена Петруняка («Слуга народу») – сарай і два туалети, у Миколи Велічковича («Європейська солідарність») – комора в підвалі будинку. Нестор Шуфрич з «Опозиційної платформи» володіє вольєром для собак, але самих улюбленців нардеп не декларував. В Ярослава Дубневича («За майбутнє») є будівля очисних споруд, а в його колеги у групі Антона Яценка – спортивний майданчик на свіжому повітрі.

Ігор Абрамович з ОПЗЖ є щасливим володарем боксерської рукавички з автографами чемпіонів світу.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як змінилися сімейні доходи президента Володимира Зеленського.

Також ми писали, що за 2019 рік задекларували лідери парламентських фракцій і груп: Віктор Бондар, Ірина Геращенко, Тарас Батенко, Олег Кулініч, Сергій Рахманін, Артур Герасимов, Вадим Рабінович, Давид Арахамія, Юрій Бойко, Юлія Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: