Цінні папери та вілли в Італії: як змінилися родинні статки президента Володимира Зеленського

Читать на русском

1 червня закінчився термін подачі електронних декларацій. Нарешті, суспільство зможе побачити, «чим багаті» народні обранці та чиновники. Сьогодні «Слово і діло» розібралося, що за 2019 рік задекларував президент України Володимир Зеленський та наскільки за рік змінилися його родинні статки.

Особисті доходи Володимира Зеленського зросли порівняно із 2018 роком на 5,4 млн грн і у 2019 році становили 15,1 млн грн.

Статки членів родини збільшилися на 8,6 млн грн – до 13,5 млн грн.

Щодо нерухомості також сталися зміни. Зеленському належить 2 житлових будинки (площею 353,5 кв. м та 413 кв. м) в Італії. В Україні президент має земельну ділянку 1,2 тис. кв. м та 7 квартир, одна з яких перебуває в оренді, 2 – у спільній власності і ще одна – у власності третьої особи.

Також у родини Зеленських є 5 паркувальних місць, з яких 2 – у власності третьої особи.

У родини Зеленських стало менше на одне нежитлове приміщення площею 305,9 кв. м и ще одне – залишилось (площею 112,62 кв. м).

У декларації президента змінилась форма власності на інше право користування 5 готельних номерів у Грузії (як об'єкти незавершеного будівництва).

Із цінного рухомого майна родина задекларувала 6 наручних годинників: два Breguet та по одному Tag Heuer, Roleх, Bovet та Piaget. У дружини президента є сережки та каблучка з діамантами.

У родини президента є два авто. Зеленському належить LAND ROVER марки RANGE ROVER 2016 року випуску, а його дружина володіє MERCEDES-BENZ S 500 4 марки MATIC 2014 року випуску.

Щодо цінних паперів, особисто Зеленському належать боргові цінні папери Міністерства фінансів України, 300 акцій Вілхар Холдінг Лімітед (Кіпр), 1000 акцій Ельдоранте лімітед (Кіпр), 300 акцій Грін Фемелі ЛТД.

Олена Зеленська також має боргові цінні папери Міністерства Фінансів України, а також 1000 акціїй Ельдоранте лімітед (Кіпр) та 1000 акцій Ельдоранте лімітед (Кіпр) – з різною номінальною вартістю.

Будь-які корпоративні права в декларації президента України не зазначені.

Щодо трастів, юридичних осіб або інших правових утворень, кінцевим бенефіціарним власником яких є Зеленський або члени його родини, то як президент, так і його дружина продали ТОВ «СТУДІЯ КВАРТАЛ-95».

Зеленському на 100% належить ТОВ «КІНОКВАРТАЛ» та різні частки (не більше чверті) у ТОВ «ПРОДЮСЕРСЬКИЙ ЦЕНТР» ЛІГА СМІХУ», ТОВ «АНІМАЦІЙНА СТУДІЯ 95», ТОВ «Квартал ТВ», ТОВ «ФІШ-ХАУС», ТОВ «ІНВЕСТ АНІМА», ТОВ «ГАУДІ СТУДІО», ТОВ «КВАРТАЛ-КОНЦЕРТ».

На банківських рахунках Володимир Зеленський має 446,7 тис. дол. (+13,2 тис. дол. порівняно із 2018 роком), 240 євро (+108 дол.), 5,1 млн грн (+4,1 млн грн) та авансові внески +401,8 тис. грн.

Готівкою Зеленський тримає 150 тис. грн та 6,3 тис. євро (-100,7 тис. євро), а його дружина – 150 тис. грн.

Також Олена Зеленська має на банківських рахунках 14,2 тис. дол. (+2,3 тис. дол.) та 97,5 тис. грн (-6,8 тис. грн).

Як повідомили в ОПУ, поїздка Володимира Зеленського до Султанату Оман оплачувалася коштом дружини президента Олени Зеленської. Згідно із законодавством видатки та правочини членів родини не декларуються.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за 2019 році задекларували інші лідери парламентських фракцій і груп: Віктор Бондар, Ірина Геращенко, Тарас Батенко, Олег Кулініч, Сергій Рахманін та Вадим Рабінович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: