Німеччина готує відповідь на нові санкції США проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Німеччині готують заходи у відповідь на розширення Сполученими Штатами санкцій проти газопроводу Північний потік-2.
Maxim Shemetov / Reuters

У Німеччині готують заходи у відповідь на розширення Сполученими Штатами санкцій проти газопроводу «Північний потік-2».

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Адміністрація канцлера Німеччини Ангели Меркель хоче закликати Євросоюз до скоординованих дій, розповіли агентству двоє німецьких чиновників. У міністерстві економіки Німеччини відзначають, що нові санкції проти газопроводу «Північний потік-2» можуть вдарити по німецьких і європейських компаніях і банках, а також державних установах.

Позиція Німеччини призведе до подальшої ескалації у відносинах США і ЄС. США цього тижня оголосили, що можуть запровадити мита на товари, що імпортуються з європейських країн, на суму $3,1 млрд. Президент США Дональд Трамп також підтвердив свій намір скоротити чисельність американських військ у Німеччині та вкотре заявив, що Вашингтон може нести удар митами по німецькому автопрому.

На мітингу в штаті Оклахома минулого тижня голова Білого дому вчергове розкритикував Німеччину.

«Ми повинні захищати Німеччину від Росії, але Німеччина платить Росії мільярди доларів за енергоресурси, що надходять з газопроводу», – сказав Трамп.

Грудневі санкції США зупинили процес будівництва газопроводу. Німецькі чиновники заявили, що проєкт просто пізніше введуть в експлуатацію. За словами німецьких чиновників, нові заходи, запропоновані американськими сенаторами, набагато серйозніші.

Нагадаємо, конгресмени США внесли до Палати представників Конгресу законопроект про розширення санкцій проти російського проєкту «Північний потік-2»

Раніше посол США Річард Гренелл заявив про можливе запровадження Вашингтоном нових санкцій проти газопроводу. За даними ЗМІ, тільки в такий спосіб можна зупинити «Північний потік-2».

Відзначимо, 27 травня стало відомо, що США можуть дуже швидко запровадити нові санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Також відзначимо, у «Нафтогазі» оцінили рішення Німеччини щодо «Північного потоку-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: